Ung Diabetes söker ny rådsmedlem med ansvar för lokalt engagemang!

Vi letar efter dig som är intresserad av ideellt engagemang och vill göra livet lättare för unga med diabetes. Vi i Ung Diabetes söker ny rådsmedlem mellan 15-30 år som vill hjälpa oss utveckla vår organisation och fånga upp diabetesengagemang från hela landet – och vi hoppas att just du vill söka!

I rollen ingår att i en arbetsgrupp om två (alla ansvarsområden arbetar parvis) planera och genomföra vissa av Ung Diabetes aktiviteter, som exempelvis kan vara inriktade på ungt ledarskap och ökat ungt diabetesengagemang i lokalföreningarna. Du kommer sköta kommunikationen med våra medlemmar som är eller vill bli engagerade lokalt. Det är viktigt att du kan samarbeta bra med andra i en projektgrupp, då lokalt ansvariga tillsammans med aktivitetsansvariga i rådet samarbetar i en projektgrupp, men då mycket av arbetet sker individuellt är det också viktigt att du kan arbeta bra självständigt, att du kan ta egna initiativ och att du klarar av att arbeta mot deadlines.

För att söka till rådsplatsen behöver du inte själv ha diabetes men du måste vara medlem, eller ha för avsikt att bli medlem, i Svenska Diabetesförbundet för att sitta med i Ung Diabetes råd. Denna post kräver inte någon speciell erfarenhet, utan det viktigaste av allt är att du har viljan att engagera dig och att du brinner för frågor som rör diabetes – precis som vi gör! Rollen innefattar också en hel del skriftlig kommunikation och vi ser därför gärna att du uttrycker dig väl i skrift och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Det är även positivt om du har ett intresse för organisationsutveckling och gillar att driva projekt.

Att vara en del utav Ung Diabetes råd innebär en mängd olika möjligheter. Du får en chans att vara med i ett ungt handlingskraftigt råd vars arbete verkligen gör skillnad för personer med diabetes. Du får utveckla dina kunskaper inom styrelsearbete, projektledning, påverkansarbete och ideellt engagemang. Detta gör arbetet med Ung Diabetes personligt och ger dig även kunskaper du kommer ha stor användning för i övriga livet.

Vi i rådet träffas fyra helger per år för möten och däremellan jobbar vi till största delen hemifrån, över mail, telefon och videosamtal samt har digitala halvtidsmöten i helgrupp mellan våra rådshelger. Utöver våra fyra fasta möten så åker vi och representerar Ung Diabetes på en rad spännande evenemang. Arbetsmängden varierar men du bör räkna med att den i snitt är cirka 3-4 timmar i veckan samt den tiden som går åt till möten och representation. Uppdraget är ideellt och alla i Ung Diabetes råd studerar eller arbetar vid sidan av sitt engagemang. Kostnader i samband med resor, deltagande på konferenser och möten bekostas av Ung Diabetes.

Vill du få chansen att utvecklas i Sveriges roligaste organisation och samtidigt göra skillnad för människor med diabetes? Skicka då ett mail med rubriken ”Rådsmedlem Lokalt” till info@ungdiabetes.se senast söndagen den 14 november, där du beskriver vem du är, varför du är intresserad av denna roll och vad du kan bidra med. Vi ser gärna att du har möjlighet att delta på Ung Diabetes rådsmöte i Stockholm 10-12 december, där vi givetvis står för mat och logi. Efter sista ansökningsdatum kommer vi att höra av oss till dig för att meddela att du antingen gått vidare i rekryteringsprocessen, då vi gärna håller en digital intervju med dig, alternativt att vi tackar för din anmälan men gärna ser dig söka till någon av våra andra rådsplatser i framtiden.

Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor du vill ha svar på.

Vi hoppas vi hör från dig!

Bästa hälsningar, Ung Diabetes råd