Aktiviteter

19/10 – Kom och prova kallbad med oss i Fjällnora

av | sep 15, 2021 | Aktiviteter

Kom och prova kallbad med oss i Fjällnora  

Diabetiker kan kallbada med samma försiktighet som andra och med extra bra egenkontroll. Effekterna är detsamma som för alla andra och upplevelsen såklart olika – Kom och prova!

Kallbad har blivit en trend och upplevelserna är olika men vi vet att de positiva effekterna spridit sig och att vi idag är många som finner ett ökat välmående både fysiskt och psykiskt med dessa bad.  Att utsätta sig för kalla bad handlar för många om att övervinna hinder och att gå utanför sin `Comfort zoon´ Att ta kontrollen och hitta andningen och möta ett djupt lugn som man annars kan ha svårt att finna.

Vad händer i kroppen? 

*När vi utsätter våra kroppar för kallbad `frigörs ett Fyrverkeri´ av så kallade endorfiner, kroppens egna morfin = Endorfin Kick 

*Endorfiner har en generell smärtstillande effekt som i regel håller i sig 2-4timmar. Detta gör att kalla dopp har en positiv effekt på smärtsamma åkommor = Minskar spänningar/Smärtstillande *Endorfiner fungerar också antidepressivt, vilket gör att kallbad enkelt förbättrar humöret och kan dämpa lättare depressioner = Pigghet/Mental boost 

*Forskningen visar också att kallbadet kan påskynda förbränningen i kroppen genom att aktivera kroppens vita fettvävnad och förvandla den till fettförbrännande brun fettvävnad = Ökad förbränning.

Vid högt blodtryck eller hjärtproblem, ber vi dig avstå detta och istället närvara vid Skogsbad som också har en lugnande verkan fast på ett annat sätt.

Källa: Kallbad.nu

  

NÄR: Tisdag 19/10 kl. 17:30 
VAR:
Vi möts vid parkeringen för samling och genomgång. Därifrån tar vi en lugn meditativ promenad ner till bastubryggan där vi upprepar och går igenom säkerhet och effekter igen. Maxantal: 8st -så säkra din plats direkt!
Anmälan: Till helenawall595@gmail.com Du får bekräftelse på din anmälan tillbaka.

Evenemanget är kostnadsfritt.

VIKTIGT: Badkläder samt mössa, vantar o badskor om det finns (det går bra utan), varma kläder för enkel påklädnad efter badet. Badlakan, badrock. Ta med varm dryck och smörgås för gemensam påfyllnad efter badet.


Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer!

Vi har valt att ha höstens aktiviteter som fysiska träffar. Vi är självklart medvetna om att pandemin pågår fortsatt samt att många diabetiker är i riskgrupp för Covid-19. Vi vill vara tydliga med att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi vill be dig som tänkt komma till en fysisk träff att vara noga med handhygienen, hjälpa oss att hålla avstånd samt stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. 

Om vi samarbetar kommer vi kunna genomföra våra fysiska träffar på ett säkert sätt för alla!

Varmt välkomna!
Styrelsen Diabetesföreningen i Uppsala m.o.